Monday, November 24, 2014

Misteri Piramid Terbesar Di Pulai Faroe


FAROE ISLAND ini terletak di dalam geografi negara DENMARK. Ia suatu pulau yang sejuk dan menyamankan. Akan tetapi, ia bukan pulau, tetapi satu negara yang berdiri dalam jajahannya sendiri. Ia dikenali sebagai MINOR COUNTRY.

Oleh kerana keterasingannya dari negara-negara besar, banyak perkara tidak di terokai di kawasan ini. Akan tetapi, baru-baru ini, ada pengkaji berjaya mengambil beberapa keping gambar geografi di sekitar kawasan ini dan terkejut kerana mendapati ada satu bukit di pulau ini kelihatan seperti Stepped Pyramid.

Gunung yang di kenali sebagai KIRVI itu tidak terdapat dalam google map (mungkin kerana keterasingan undang-undang kepulauan/negara minor yang mahu menjaga keselamatan negaranya kecil). Bila ia tersebar, ramai pengkaji mulai mahu melawat ke kawasan itu. Bagaimanapun, ada yang berpendapat ianya natural made yakni suatu gunung yang terjadi secara semulajadi dan tiada kaitan dengan binaan manusia.

Jadi, dari perdebatan itu, mereka mahu menyelongkar gunung KiRVI ini dan jika benar ianya piramid, ia akan di istiharkan sebagai salah satu piramid terbesar dunia dan mungkin pyramid of the ancient (yakni lebih lama dari piramid di bosnia yang kini di tabalkan sebagai yang piramid purba). Berikut adalah gambar yang berjaya di ambil. Walauapapun spekulasi tentang gunung ini, FAROE ISLAND merupakan destinasi perlancongan yang menarik walaupun ianya minor country.

1 comment:

  1. cite tu biarla jelas ade penerangan,kesudahan.. jgn tunjukkan sgt yg kau tu bongok!!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Open Cbox